Köp Longboards av hög kvalitet online | Top12

Longboard är en större skateboard som surfare i Kalifornien uppfann, när dom hade tråkigt för att det inte rullade in några vågor på havet, genom att montera skateboardtruckar på en surfbräda modellen kallas "pintail" och ser ut som en surfbräda. Longboard idag finns i många olika varianter styva spett för "downhill", eller flexiga  carvers med mycket gung för att imitera känslan av snowboardåkning i lössnö, till  riktigt stora longboards så kallade "dancers" som är full-stora brädor med betydligt större hjulbas. Här finns det gott om utrymme för olika stance-bredder, åkpositioner och vinklar.Det kan även vara downhill spett som räknas in i denna kategori. Finns två grundkonstruktioner sandwich som en skateboard eller vertikal-laminerad som en snowboard båda kan vara med eller utan glasfiberskikt. 

Dom brädor med mer flex är omtyckta av carvingåkare som vill kunna pumpa fart i varje sväng istället för att pusha fart med foten. Känslan blir då mer som att pumpa lössnö med en snowboard eller pumpa fart nerför en våg med surfbrädan. Härlig upplevelse när det varken finns lössnö eller en hav med vågor som rullar in.

Brädor som är kraftigare byggda med styv flex låter trucken göra mer av jobbet samtidigt som det är lättare att köra slides och bromsa med alla fyra hjulen med en styvare setup. Detta lär man sig fort med slidegloves.

Stora hjul kräver "cutouts" och då är brädorna oftast helt symmetriska så det finns ingen skillnad på fram och bak. 

Vi på Top12 har ett grymt stort utbud på kompletta longboards och alla tänkbara tillbehör som du kan tänkas behöva allt från världens ledande märken såsom Loaded, Landyahtz, Urskog, Slipstream, Bear, Orangatang, Blood Orange, Seismic, abec11 och många fler.