Slipning av Skidor & Snowboards

Service av skidor och snowboards gör all skillnad i din åkning. Slöa stålkanter och repor i belaget förstör mycket av nöjet i din åkning. Vår serviceverkstad fixar allt. Vi har moderna maskiner från Wintersteiger i Österrike. 

Ni hittar oss på Kornettvägen 2, 237 41 Borgeby, Skåne. Här tar vi emot era Snowboards samt Skidor.

När du köper en ny bräda eller ett par skidor så är de vallade från fabrik. Denna vallning är i första hand för att skydda belaget från att torka ut och för att skydda stålkanten från att rosta, den kan vara några dagar beroende på underlaget. Sen kan du lämna in till oss så hjälper vi dig snabbt och proffisgt att underhålla åkytan. Men vill du få en bättre vallning som varar längre så kan du komma in med din nya snowboard eller skidor så tar vi bort fabriksvallan och lägger på vår nya miljövänliga biologiskt nedbrytbara all-temp valla som fungerar från minus till plus grader. Vill du verkligen få den att vara så länge som möjligt så kan du be att att vi kompletterar med en IR behandling så plastporerna öppnas på djupet och låter vallan tränga ner längre i belaget för extra lång hållbarhet.

Slipa stålkanten för skärpa och polera bort repor som bromsar är den vanligaste och billigaste åtgärden, plus vallning som man behöver för att dina skidor eller din snowboard skall fungera maximalt i pisten.

Varmvallning med IR (infraröd) öppnar porerna på plast belaget och låter vallan tränga in djupare i belaget och på det viset behåller belaget vallan längre. Här väljer vi den hårdaste COLD vallan, som är den för de kallaste temperaturerna.