Skateboard Skydd guide

Skateboardskydd ; hjälm-, knä- och armbågsskydd.


Bästa hjälmen för skateboard är den som sitter stadigt och skönt på huvudet. Dagens hjälmar är alla godkända ur säkerhetssynpunkt oavsett vilken sport du utför. Uppbyggnaden är i stort den samma ett slagtåligt skal i polyurethane och shock-absorberande dämpande frigolite insida och sist vadderade kuddar som kan tas ur och tvättas. Vi säljer mest av hjälm märket TSG. Viktigt att tänka på att skateboard hjälmar ska gå ner i nacken för att skydda mot smällar om man faller bakåt.

Hur du väljer skydd till skateboard-, longboard- och sparkcykelåkning. Att välja rätt är viktigt för att skyddet skall bli maximalt. Vi säljer skydd till allt från skateboardåkare till sparkcykel och snowboardåkare. Vi har alla storlekar som passar tjejer och killar såväl som barn och vuxna åkare. Vi har set med knäskydd, armbågsskydd och handledsskydd till barn och vuxna eller bara lösa knäskydd, armbågsskydd eller handledsskydd.

1. Skateboard Hjälm från TSG - Det absolut viktigaste skyddet, för att ta reda på rätt storlek så mät omkretsen av ditt huvud med måttband, mät vid pannan och ovan öronen. I hjälmen finns mått i centimeter och det brukar stämma ganska bra. Hjälmen skall sitta stadigt även när du skakar på huvudet utan att hakbandet spänt. Hjälmar till brädsporter så som skateboard, longboard och liknande går längre ner där bak då smällar oftare förekommer där.


2. Knä, armbåge och handledsskydd

Skateboardknäskydd är nog det allra vanligaste skyddet att använda sig av förutom hjälm. Knäskydd är perfekta för när man ska utmana sig själv och lära sig nya saker då man har ganska lätt att falla på knäna och får man in denna tekniken rätt så slipper man stora skrapsår eller värre.

Det finns många olika nivåer på skydd. De tunnaste sitter oftast inte bra och ger inte fullgott skydd. De är dessutom sydda i material som inte tål så mycket nötning. Märekn som TSG, Tripple 8, 187 Killerpads är alla topprankade tillverkare som har kvalitetsskydd i bra material som ger bästa skyddet och är mycket tåliga.

TSG är lätt då de är i Small , Medium och Large med kardborre och elastiska band. Större kåpor fördelar smällar bättre och gör att man kommer lindrigare undan hårda smällar än små kåpor på skydden. De kan vid första anblicken se väl stora ut men när vurpan eller räddningen är ett faktum är man glad att man valde de stora kraftiga.


Ha alltid hjälm när du åker. Tränar du trick är knäskydd viktiga för det är oftast lättast att rädda ett misslyckat trick genom att landa på knässkydden. Ju svårare trick desto mer skydd. Vadderad kalsong kan spara svanskotan och höften. Armbågsskydd är också viktiga ju högre du hoppas med din kickbike.

Alla actionsporter kräver skydd då det naturligtvis finns risker. Men med bra skydd minimerar du risken att skada dig vid ett misslyckat trick eller andra omständigheter som kan innebära en ofrivillig vurpa.

Ytterligare ett skyddstips av crashpad eller vadderad kalsong (unisex). Den skyddar svanskotan och höfterna. Fungerar året runt för snowboard på vintern eller skateboard, tricksparkcykel på sommaren.Top12

Sveriges äldsta och mest fullsorterade Skateboard-, snowboard- och tricksparkcykelbutik, som har kärlek till alla Actionsporter. Adress: Kornettvägen 2, 237 41 Borgeby Sverige

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Payment with Visa Payment with Mastercard Payment with Klarna Payment with Swish

© 2024 Top12 Powered by Quickbutik