Sparkcykel Skydds Guide

Bästa hjälmen för tricksparkcykel för både barn och vuxna är den som sitter stadigt och skönt på huvudet. Dagens hjälmar är alla EU godkända ur säkerhetssynpunkt oavsett vilken sport du utför. Uppbyggnaden är i stort den samma ett slagtåligt skal i polyurethane och shock-absorberande dämpande frigolite insida och sist vadderade kuddar som kan tas ur och tvättas. Vi säljer mest av hjälm märket TSG.

Hur du väljer skydd till trick sparkcykel-åkning?

Att välja rätt är viktigt för att skyddet skall bli maximalt.

1. Hjälm - Mät omkretsen med måttband. Mät vid pannan och ovan öronen. Hjälmen skall sitta stadigt även när du skakar på huvudet utan att hakbandet är spänt. Storlek och form på huvuden varierar stort, men vi har hjälmar för både barn, juniorer och vuxna åkare. 

2. Knä, armbåge och handledsskydd är lättare att testa fram rätt storlek då de är i Small , Medium och Large med kardborre och elastiska band. Större kåpor skyddar bättre än små. De kan vid första anblicken se väl stora ut men när vurpan eller räddningen  är ett faktum är man glad att man valde de stora kraftiga. Viktigt att tänka på är att de skall vara tjockt vadderade och sydda i slitstarkt material för att ge bästa skyddet.

Bär alltid hjälm när du åker. Tränar du trick är knäskydd viktiga för det är oftast lättast att rädda ett misslyckat trick genom att landa på knässkydden. Ju svårare trick desto mer skydd. Vadderad kalsong kan spara svanskotan och höften. Armbågsskydd är också viktiga ju högre du hoppas med din kickbike.

Alla actionsporter kräver skydd då det naturligtvis finns risker. Men med bra skydd minimerar du risken att skada dig vid ett misslyckat trick eller andra omständigheter som kan innebära en ofrivillig vurpa.

Ytterligare ett skyddstips av crashpad eller vadderad kalsong (unisex). Den skyddar svanskotan och höfterna.

Ankel skydd är en annan detalj som kan spara en del smärta när man tränar spinntricks.


Top12

Sveriges äldsta och mest fullsorterade Skateboard-, snowboard- och tricksparkcykelbutik, som har kärlek till alla Actionsporter. Adress: Kornettvägen 2, 237 41 Borgeby Sverige

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Payment with Visa Payment with Mastercard Payment with Klarna Payment with Swish

© 2024 Top12 Powered by Quickbutik