Snowskate Guide

Köpa snowskate.

Två huvudkategorier av tillverkning,  de ser ut som en lite större skateboard men har styrskåror i belaget,  antingen tillverkad helt i plast eller tillverkad i trä med plastbelag. Allround och billigast är en snowskates tillverkad helt i plast. Skall du "grinda" köra "rails" då är trä styvare speciell om du är en tyngre åkare.

Snowskate åka bräda på vintern i city eller i vilken liten backe som helst.

Snowboards i all ära men bor man inte vid en lift eller om du vill köra efter att liften har stängt då är snowskate en pryl man bara måste äga.

Man behöver bara en liten pulka-backe med 5 cm snö och lite fantasi så kan man ha kul i flera timmar med en snowskate. När man har åkt ett tag så är det dax att bygga ett hopp och lite rails. Leta reda på lite plaströr / stockar och pallar och annat kul att grida och raila.

Snowskate funkar med ett par vanliga skateskor om det bara är ett par centimeter snö och det finns speciella kängor som är vattentäta. Blir det mer snö så är det bäst med ett par boots med lågt skaft och då även en snowboardbyxa med snölås.

När man lärt sig en ollie så är det trä som gäller för den har mer pop och dessa snowskates har ett bättre belag som tar åt sig vallan bättre och glider bättre. Plast tål mest och är betydligt billigare, så vill du bara testa och ha skoj, börja med en snowskate i plast.

Foamet på ovansidan på en snowskate kan kompletteras med griptejp skurna i smala bitar som du monterar med ca 10 cm avstånd för ännu bättre kontroll.

Du kan komplettera foamet på ovansidan med Corse Griptape ( den grövsta grippan). Du kan skära ut strimlor eller ett mönster och du behöver ju bara ha på den ytan som du vill ha extra fäste på. Applicera i rumstemperatur foamet skall vara varm och torr. Låt stå över natten så har den härdat fast. 

Valla undersidan för max glid så blir det ännu roligare. Vi har valla som gnids in.


Top12

Sveriges äldsta och mest fullsorterade Skateboard-, snowboard- och tricksparkcykelbutik, som har kärlek till alla Actionsporter. Adress: Kornettvägen 2, 237 41 Borgeby Sverige

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Payment with Visa Payment with Mastercard Payment with Klarna Payment with Swish

© 2024 Top12 Powered by Quickbutik