Skateboard kullager

Skateboard-kullager modell 608 köper du bäst och billigast hos Top12. Vi säljer mängder av olika märken och olika typer av 608 kullager. 608 spårkullager är den vanligaste storleken och typen av kullager inom sporter. Vi säljer kullager från dom  billigaste Kinesiska stålkullager ända upp dom dyraste Keramiska. Skillnaden mellan ett billigt kullager eller ett dyrt såsom "SWISS" eller SKF, är hårdheten / kvaliteten i stålet, ett mjukt stål nöts upp mycket fortare än ett hårt.


Klicka här: Köpguide Skateboard Kullager


Från början mättes glappet i kullagret i ABEC (SKF uppfann ABEC skalan) SKF har idag övergett denna beteckning den bara anger glapp när kullagret är ny tillverkad. Kineser och andra tillverkare började märka sina kullager i abec 7 och 9 men den riktiga skalan för abec är bara graderad från 1 till 5 och om man mäter ett nytt Kinesiskt kullager till abec 5 som helt ny kan den redan efter en kort tids användning mätas till abec 3 och efter en längre tids nötande och trickande kan den mätas i abec 1. Skillnaden är att en SKF eller en SWISS efter många säsongers hård användning fortfarande kan mäta in på abec 5

Vi rekommenderar att du alltid kör med en spacer mellan dina kullager för att garantera att det har rätt avstånd och vinkel mot varandra oavsett belastning. Kullager byggda i stålringar och stålkullor är dom tåligaste och med längst livslängd. Det viktiga är att det är bra kvalitet på stålet SWISS eller den kvalitet på SKF använder, Kinesisk stål är alltid mjukare. Sen är det en smaksak om man vill ha inoljade eller infettade kullager men infettade är mer underhållsfria som är en egenskap som dom flesta uppskattar.

Keramiska kullager för skateboard är byggda som ett klassiskt stålkullager med stålringar men kulorna är tillverkade i keramik som ger en hårdare och slätare yta som i sin tur ger mindre friktion. Dessa keramiska kullager är ömtåligare och skall vårdas ömt de skall köras inoljade och rengöras i sprit och oljas in med den finaste och tunnaste oljan för maximal rull. Dessa keramiska kullager är inte lämpliga för tricks då kullorna är så hårda att de lätt skapar märken i stålringarna. Keramiska kullager är mer för downhill, slalom och rampåkning.. Trickåkare får ut mer utav ett kullager tillverkad helt i stål.

Top12

Sveriges äldsta och mest fullsorterade Skateboard-, snowboard- och tricksparkcykelbutik, som har kärlek till alla Actionsporter. Adress: Kornettvägen 2, 237 41 Borgeby Sverige

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Payment with Visa Payment with Mastercard Payment with Klarna Payment with Swish

© 2024 Top12 Powered by Quickbutik