SKF

SKF Skateboard Kullager Premium

SKF helt nya custom made Skateboard kullager. Dessa kullager använder världsmästaren OSKI.Infettade skateboard kullager för underhållsfri åkning.Kommer numera m


 


SKF helt nya custom made Skateboard kullager. Dessa kullager använder världsmästaren OSKI.

Infettade skateboard kullager för underhållsfri åkning.

Kommer numera med en gummisköld på ena sidan som går att ta bort för rengöring och underhåll.


Sverige har uppfunnit en hel del bra saker och kullager är en av dom. Montera och åk in, efter fem timmars åkning är dessa inkörda och du har rejält rull i lagren! Dessa lager är infettade vilket innebär att man har max rull efter 1 till 2 minuters körning då de behöver varmköras. Fettet håller smutsen borta från banan som kulorna löper i. Det här är det bästa kullagret till ett rimligt pris utan tvekan.

Stål av bästa kvalitet. På många andra kullager är stålet för mjukt och då äter kulorna fort upp ett spår som gör att precisionen och farten försvinner. 

Jänkare säger att deras kullager är bäst, de till och med skriver SWISS på en del som de har bättre stål i. Vår erfarenhet är att både rull och livslängd är bättre hos Svenska SKF än något annat kullager i den prisklassen. Motsvarande SWISS är dubbelt så dyr !


Belastar du dina lager hårt vid tuff körning eller hög vikt, rekommenderar vi att du köper till ett set spacers.

Abec är en klassisk och äldre mätmetod för det inbyggda glappet mellan ringar och kulor. Abec 5 är den finaste toleransen. En del skriver abec 7 och högre, men det är bara påhitt för Abec 5 är max.

De tillverkare som anger abec7 och högre har enligt våran erfarenhet alltid mjukare stål och redan efter några timmars körning så kan man mäta dom till abec3 eller lägre ! Stålet är helt enkelt för mjukt.

Väljer du SKF då vet du att du kör länge max rull SKF och en del andra kvalitets tillverkare har slutat med att ange abec.

Dessa lager är underhållsfria, obs infettade kullager skall varmköras i några minuter för max rull.

Svenska kullagerfabriken startades 16 februari 1907 av bland annat Sven Wingquist. Men skateboard kullager kom inte förrän 2000-talet. Lång livslängd får man om man använder stål av bästa kvalitet och det gör SKF.

Recensera produkt

Top12

Sveriges äldsta och mest fullsorterade Skateboard-, snowboard- och tricksparkcykelbutik, som har kärlek till alla Actionsporter. Adress: Kornettvägen 2, 237 41 Borgeby Sverige

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Payment with Visa Payment with Mastercard Payment with Klarna Payment with Swish

© 2024 Top12 Powered by Quickbutik