Longboard Skydds Guide

Bästa hjälmen för longboard och cruiserboardåkning är den som sitter stadigt och skönt på huvudet. Dagens hjälmar är alla godkända ur säkerhetssynpunkt oavsett vilken sport du utför. Uppbyggnaden är i stort den samma ett slagtåligt skal i polyurethane och shock-absorberande dämpande frigolite insida och sist vadderade kuddar som kan tas ur och tvättas. Vi säljer mest av hjälm märket TSG.

Hur du väljer skydd till longboard-åkning. Att välja rätt är viktigt för att skyddet skall bli maximalt.

1. Hjälm - Mät omkretsen med måttband. Mät vid pannan och ovan öronen. Hjälmen skall sitta stadigt även när du skakar på huvudet utan att hakbandet är spänt.

2. Knä, armbåge och handledsskydd är lättare då de är i Small , Medium och Large med kardborre och elastiska band. Större kåpor skyddar bättre än små. De kan vid första anblicken se väl stora ut men när vurpan eller räddningen  är ett faktum är man glad att man valde de stora kraftiga.

Bär alltid hjälm när du åker. Tränar du trick är knäskydd viktiga för det är oftast lättast att rädda ett misslyckat trick genom att landa på knässkydden. Ju svårare trick desto mer skydd. Vadderad kalsong kan spara svanskotan och höften. Armbågsskydd är också viktiga ju högre du hoppas med din kickbike.

Alla actionsporter kräver skydd då det naturligtvis finns risker. Men med bra skydd minimerar du risken att skada dig vid ett misslyckat trick eller andra omständigheter som kan innebära en ofrivillig vurpa.

Ytterligare ett skyddstips av crashpad eller vadderad kalsong (unisex). Den skyddar svanskotan och höfterna.

BROMSA / SLIDES

Det finns ju ingen broms på en longboard utan det löser man i lägre farter genom att trycka sular försiktigt mot marken eller helt enkelt hoppa av brädan.

Vill du bromsa i högre fart skall du träna på "Slides" det är inte så svårt som det ser ut. att bromsa med alla fyra hjulen med brädan tvärs åkriktningen. Det du behöver är ett par riktiga "slidegloves" handskar som är byggda för att glida fint mot asfalt och betong utan att gå sönder. Slides kan du träna på nästa platt mark bara lite lutning så brädan rullar utan push.

Det finns utmärkta instruktionsvideos på YouTube.Top12

Sveriges äldsta och mest fullsorterade Skateboard-, snowboard- och tricksparkcykelbutik, som har kärlek till alla Actionsporter. Adress: Kornettvägen 2, 237 41 Borgeby Sverige

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Payment with Visa Payment with Mastercard Payment with Klarna Payment with Swish

© 2024 Top12 Powered by Quickbutik