Skidvallning, snowboard wax och polering

I lager.
100 kr

När du köper en ny bräda eller ett par skidor så är de vallade från fabrik. Denna vallning är i första hand för att skydda belaget från att torka ut och för att skydda stålkanten från att rosta, den kan vara några dagar beroende på underlaget. Sen kan du lämna in till oss så hjälper vi dig snabbt och proffisgt att underhålla åkytan. Men vill du få en bättre vallning som varar längre så kan du komma in med din nya snowboard eller skidor så tar vi bort fabriksvallan och lägger på vår nya miljövänliga biologiskt nedbrytbara all-temp valla som fungerar från minus till plus grader. Vill du verkligen få den att vara så länge som möjligt så kan du be att att vi kompletterar med en IR behandling så plastporerna öppnas på djupet och låter vallan tränga ner längre i belaget för extra lång hållbarhet.

Vanliga friåkare vallar egentligen inte för fart (som tävlingsåkare som kör ett åk i taget ) utan för sväng. En bräda eller skida som är vallad svänger mycket lättare, känslan av en superlättsvängd snowboard eller Alpinaskidor betyder allt för din åkning. Du blir mer exakt i dina skär, du blir inte lika trött i benen, allt blir roligare !

Vi vallar och polerar belaget på skidor snowskates och snowboards, så åkningen garanterat blir optimal. Är ditt belag torrt / luddigt ? då behöver du valla! Fixa detta innan du skall åka så blir åkningen roligare och lättare.

Här gäller det att mätta belaget så porerna täpps igen och att sickla bort allt överflöd och avsluta med att polera upp ytan med en struktur, så du får en perfekt åkyta.

Tips, när säsongen är över är det bra att valla in belaget och stålkanten så den inte torkar ut och rostar. Allt detta fixar vi på Top12.

Att valla belaget är det viktigaste du gör för din utrustning och din åkning, oavsett om det är snowboard, alpinaskidor, längdåkningsskidor eller snowskate.

Det finns många och lite olika anledningar att valla beroende på vad det är du åker, snowboard, alpinaskidor, längdåkningsskidor eller snowskate, men för alla är det helt avgörande med vallning för att du skall åka så bra och säkert som möjligt. När du blir trött i benen så det bränner i låren så beror det till viss del på vallningen. När du inte orkar hålla emot kanten så kommer dom ofrivilliga vurporna och ibland med skador som följd.

När det gäller utförsåkning för nöjes skull, är det inte i första hand för hastighet man vallar ( även om det är kul att glida ifrån polarna på transporsträckorna i alpint.)

P-tex (plast) belag glider oftast bra mot snö när temperaturen är kring nollan, men snön och temperaturen varierar väldigt mycket från toppen till dalen och från morgon till kväll. Man märker otroligt stora skillnader i åkningen och då framför allt i svängen. Brädan / Skidan kan bli riktigt trög i sväng och riktigt suga fast när man åker in på olika snötyper och då måste du jobba hårdare och du blir fortare trött, då är det inte ovanligt med en ofrivillig vurpa och i värsta fall med skador som följd. Allt detta vill du slippa och det gör du genom att valla åkytan ofta. Belag är oftast vallade från fabrik men redan efter några dagars åkning ( beroende på förhållandena ) börjar vallningen försvinna och belagets porer blottas och börjar torka ut. Då är det dax att lägga på ny valla.