Skidslipning & Snowboards service


Skidslipning av  skidor samt snowboard hos Top12 (skidverkstad sedan 30år) gör stor skillnad i din åkning. Skillnaden märker du på eftermiddagen då du måste ta i mycket mer när stålkanterna är slöa eller belaget saknar valla. Du kommer helt enkelt att bli tröttare i musklerna. Att med en korrekt slipad och vallad utrustning glida från polarna är ju inte så tråkigt heller ;-).

Du kan även boka andra tider om det  passar dig bättre. Ring 0768313577 så avtalar vi en tid .


Vi utför totalrenovering med en "Guldservice" även "silverservice"  samt "bronsservice", men du kan även bara vässa enbart kanter eller lägga på ny valla hos oss.

 Slöa stålkanter och repor i belaget förstör mycket av nöjet i din åkning. Vår serviceverkstad fixar allt. Vi har moderna maskiner från marknadsledaren Wintersteiger i Österrike. 

När du köper en ny bräda eller ett par skidor så är de vallade från fabrik. Denna vallning är i första hand för att skydda belaget från att torka ut och för att skydda stålkanten från att rosta, fabriksvallan kan vara så lite som för några dagars åkning beroende på underlaget om det är nysnö kan det vara längre om det är konstsnö och isigt i pisten kan fabriksvallan vara borta efter några timmar. Sen kan du lämna in till oss så hjälper vi dig snabbt och proffsigt att underhålla åkytan. Men vill du få en bättre vallning som varar längre så kan du komma in med din nya snowboard eller skidor så tar vi bort fabriksvallan och lägger på vår nya miljövänliga biologiskt nedbrytbara all-temp valla som fungerar från minus till plus grader. Vill du verkligen få den att vara så länge som möjligt så kan vi kompletterar med en IR behandling så plastporerna öppnas på djupet och låter vallan tränga ner längre i belaget för extra lång hållbarhet.

Slipa stålkanten för skärpa och polera bort repor som bromsar är den vanligaste och billigaste åtgärden, plus vallning som man behöver för att dina skidor eller din snowboard skall fungera maximalt i pisten.

Varmvallning med IR (infraröd) öppnar porerna på plast belaget och låter vallan tränga in djupare i belaget och på det viset behåller belaget vallan längre. Här väljer vi den hårdaste COLD vallan, som är den för de kallaste temperaturerna.

Top12

Sveriges äldsta och mest fullsorterade Skateboard-, snowboard- och tricksparkcykelbutik, som har kärlek till alla Actionsporter. Adress: Kornettvägen 2, 237 41 Borgeby Sverige

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Payment with Visa Payment with Mastercard Payment with Klarna Payment with Swish

© 2024 Top12 Powered by Quickbutik