Burton Hot Stick vallajärn skidor / snowboard

I lager.
549 kr

Burton Hot Stick vallajärn. Ett måste för alla som vill ha max glid och en underbart lättsvängda skidor / snowboard. Är det lätt att svänga så blir du mindre trött under eftermiddagen för du behöver ta i mindre i varje sväng !


Vallning minskar faktiskt även skaderisken, då en välvallad skida / snowboard inte suger fast när man åker med varierande snö kvalliteteter under dagen (t.ex. kallsnö på morgonen och slash på eftermiddagen), på det viset kan man elliminiera en hel del ofrivilliga vurpor.


Lätt att ta med och lätt att hantera. Ställ in rätt temperatur, vaxet skall inte börja ryka då är järnet ställd för varmt. Håll hela tiden järnet i rörelse så du inte överhettar belaget på ett ställe.


Stryk ut vallan jämt och fint låt vaxet stelna ca 5 minuter och sen är det bara att sickla av överflädet av vax med en plastskrapa samt avsluta med att polera med en polerduk eller borste.


 ( Det är jobbigare att sickla av om du låter vallan bli hård typ efter 30 minuter eller mer, skulle det hända är det bara att värma upp med järnet igen. ) 


Tänk på att när säsongen är slut så är det bra att valla in belaget och stålkanten, valla tunnt som vanligt och låt stå tills nästa säsong utan att sickla av.
Nästa säsong startar du med att värma vallan som vanligt låta stå några minuter och sen sickla av överflödet och polera. Att ha en jämn och nyvallat belag sparar mycket energi i svängen. Du svänger lättare, snabbare och kommer inte att bli lika trött om du alltid kör nyvallat.


Easy-To-Use, 3-Temperature, Calibrated Settings Ideal for All Waxes Ergonomic Design and Performance Soft Grip Handle Square, Flat Sole Plate Heating Element for Even Waxing Coverage