DaKine

Dakine Mini Edge Tuner

DaKine Mini Edge Tuner perfekt att ta med i fickan eller ryggan. I bland kör man på sten så blir det jack i stålkanten och det bromsar eller så är det så i


 


DaKine Mini Edge Tuner perfekt att ta med i fickan eller ryggan. I bland kör man på sten så blir det jack i stålkanten och det bromsar eller så är det så isigt i backen att stålkanten är rund och inte biter.


Det som bromsar mest är jack i stålkanten, stålkanter ger mer friktion än plastbelag och därför är ståkanter byggda så smala som möjligt. Är det jack i stålkanten så bromsar det hela tiden och du kommer bli mycket tröttare på eftermiddagen.


Då är det perfekt att ta fram sin lilla fil och vässa upp kanten lite. Det är oftast bara den delen som är unden foten som behöver lite extra skärpa och det fixar du lätt med några drag av denna kantfil. Filen har två sidor 90 grader eller den ännu vassare 88 grader.


Ett tips vässa mest under foten ( på en skida) eller mellan fötterna på en snowboard. Om det är en Camber ( spann ) på skidan eller brädan så vässa inte ca 10 - 15 cm längst fram och längst bak för annars finns det risk att skidan eller brädan kommer att styra.


För den som fixar själv sin skid- och snowboardservice.


  • Pocket sized guide for side edge filing
  • Two sided tool offers the choice of a 0 or 2 degree bevel
  • MagnaTraction compatible


Recensera produkt

Top12

Sveriges äldsta och mest fullsorterade Skateboard-, snowboard- och tricksparkcykelbutik, som har kärlek till alla Actionsporter. Adress: Kornettvägen 2, 237 41 Borgeby Sverige

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Payment with Visa Payment with Mastercard Payment with Klarna Payment with Swish

© 2024 Top12 Powered by Quickbutik