Bataleon Stuntwood 140W Snowboard Bräda

Snowboard – Bataleon Stuntwood 140 WideStuntwood är en mindre version av Evil Twin, en Evil Tween kan man säga. Stuntwood är en fullmatad parkbräda som hjälper


 


Snowboard – Bataleon Stuntwood 140 Wide

Stuntwood är en mindre version av Evil Twin, en Evil Tween kan man säga. Stuntwood är en fullmatad parkbräda som hjälper unga shredders att utvecklas och ha roligare på berget än någonsin. Mycket tack vare 3BT-teknologin som ger en bekymmersfri och mjukare övergång från kant till kant och det är lättare att svänga i låga hastigheter. Det minimerar risken att få obehagliga och oanade hugg från stålkanten. På så sätt höjs självförtroendet och man kan slappna av i sin åkning. Det finns inga begränsningar i denna bräda med Low Camber och ett mjukt flex boostar självförtroendet på varenda unge i backen.

Snowboarden är vallad och slipad på fabriken, redo för backen. Stuntwood är en snowboard med 3BT-teknologi (3D Shape), läs mer om Triple Base Technology och vad som gör brädan så bra nedanför!


Se videon nedan där Bataleon presenterar Stuntwood.


Flex: 3/10

Skalan är uppbyggd på principen att 1 är "Mjuk och Lekfull" medan 10 är "Styv och Responsiv".


Användningsområde:

Freestyle: En freestyle snowboard för den lite yngre som redan kan åka snowboard. En perfekt bräda att utveckla sina tricks med!


Rekommenderad nivå:

Medelgod-Avancerad


Shape:

Twin: Nos och tail är identiska och bindningarna är centrerade på brädan. Samma shape, flex och camber i båda ändar. Detta för att du skall kunna ha identisk känsla åt båda hållen.


Profil: 

Low Camber
En förutsägbar camber som gör brädan lättåkt utan att bli tråkig, som en platt profil kan bli.

3BT (Triple Base Technology)

3BT kan liknas med att en båt eller ett par flygplansvingar är formade på ett specifikt sätt för att hantera omgivningen på bästa sätt. Det är en unik utformning utav snowboardens nos och tail för att förbereda brädan på backen och bergets utmaning!

Basen på en 3BT-snowboard har upphöjda kanter som gör brädan mer lättåkt och lekfull. Mellan bindningarna är brädan platt likt andra varumärken, men utanför bindningarna så börjar det hända grejer. I nos och tail är det ett stort lyft som minskar ju närmare bindningarna man kommer. 3BT gör att snowboarden blir förlåtande, lättsvängd och kontrollerbar med ett bättre flyt i puder. En snowboard med 3BT blir därmed väldigt Allround och inger självförtroende så att man kan pusha sig själv Styvare!


Konstruktion:

TWIN 3BT:
 Bred bas och milt lyft för att ge stabilitet och mindre hugg.

BI AX LAMINATE: Glasfiberförstärkning över och under kärnan. Ger brädan styrka, pop och respons.

Core Core: En kärna bestående av poppel och bok för att få extra pop. 

HYPER GLIDE S: Ett sintrat belag som är snabbt men ändå inte kräver allt för mycket underhåll.

Sidekick: Extra upphöjda kanter för en ännu mer förlåtande upplevelse. Speciellt märkbart vid ojämn terräng och vid landningar på nos och tail.

Shock Walls: Förstärkta kanter som skyddar mot stötar och skador.

Flip-Flop base: För att spara på miljön och spillmaterial gör man belaget i flera olika färger. Färgen på just denna snowboards belag kan variera. 

Funktioner & Specifikationer:

- Hålsystem: 2x4

CORE: Core Core +BI AX + Shock Walls

BASE: Hyper Glide S + FlipFlop Base

SHAPE: Twin + Twin 3BT + Sidekick

Profil: Low Camber

FLEX3/10

Wide Width

Sidskärning: 6.87m

Längd: 140cm

Åklängd: 103.6mm

Midjebredd: 25.1mmRecensera produkt

Top12

Sveriges äldsta och mest fullsorterade Skateboard-, snowboard- och tricksparkcykelbutik, som har kärlek till alla Actionsporter. Adress: Kornettvägen 2, 237 41 Borgeby Sverige

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Payment with Visa Payment with Mastercard Payment with Klarna Payment with Swish

© 2024 Top12 Powered by Quickbutik