Flow

Flow Fenix snowboard bindning

Snowboardbindning - Flow Fenix BlackFenix är en mycket prisvärd All Mountain-bindning från Flow som är en aning mjukare i flexen men ändå tillräckligt styv för


 


Snowboardbindning - Flow Fenix Black

Fenix är en mycket prisvärd All Mountain-bindning från Flow som är en aning mjukare i flexen men ändå tillräckligt styv för att klara av höga farter. Fenix är utrustad med en kantad EVA-dämpad fotbädd som absorberar stötar. Active Strap-teknologin gör att strapen lyfts när man fäller ner bakkappan och gör det lättare att kliva in i bindningen. Den nya strapen ExoFrame Fusion PowerStrap omsluter foten utan tryckpunkter och överför kraften till brädan så att du får kraft till skär.


Bakkappan på Flow-bindningar fälls bakåt för enkel i- och urstigning.

Om du har kikat på Burton Step On-bindningar eller Supermatic och vill ha något liknande som gör det enklare och snabbare att spänna fast dig så bör du titta på bindningarna från Flow. Med bindningarna från Flow kan du använda vanliga snowboardboots och investeringen blir därmed inte så stor. Flow-bindningar är inte riktigt lika snabba och enkla att använda som Step On eller Supermatic, men inte långt ifrån.


Användningsområde:

En medelstyv och följsam Step In-bindning för all typ av åkning.


All Mountain: 8/10

Pow: 5/10

Park: 10/10


Rekommenderad nivå:

Medelgod-Avancerad


Respons Rating: 6/10

Teknisk specifikation:

2,5° Canted Footbed: Bottenplattan är kantad 2,5° för en mer ergonomisk åkställning för längre dagar i backen.

Multidisc (2x4, 4x4, 3D, Channel): Bindningen kommer med en disk som är kompatibel med 2x4, 4x4, 3D och Burton Channel.

Active strap: För att göra det ännu enklare att kliva i och ur bindningen så använder man Active Strap. När du fäller ner bakkappan så åker även strapen upp så att man enklare kommer i och ur bindningen.

LSR Buckles: Låsbara buckles som kan sättas på sin egen perfekta inställning och aldrig mer behöver röras eller så kan de även användas som vanliga snowboardspännen om man tex fastnar i väldigt djup snö.

ExoFrame Strap: En lätt molded strap som förstärks av två ExoSpines som gör strapen riktigt skön och responsiv.


Storleksguide (bootsstorlek US):
M: US 4,5 - 8,5 / 22,5-26.5 MP / EU 36-41,5

L: US 8 - 11,5 / 26-29,5 MP / EU 41-45

XL: US 11 - 15 / 29-32,5 MP / EU 44,5-49,5

Recensera produkt

Top12

Sveriges äldsta och mest fullsorterade Skateboard-, snowboard- och tricksparkcykelbutik, som har kärlek till alla Actionsporter. Adress: Kornettvägen 2, 237 41 Borgeby Sverige

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Payment with Visa Payment with Mastercard Payment with Klarna Payment with Swish

© 2024 Top12 Powered by Quickbutik