Nidecker Supermatic black Snowboard Bindning

Snowboardbindning – Nidecker Supermatic Step In BlackNidecker Supermatic är den nya heta bindningen på marknaden. Det är en Step In-bindning som revolutionerade


Tyvärr slut i lager, men du kan höra av dig så kanske vi fått ett leveransbesked med påfyllning.

 


Snowboardbindning – Nidecker Supermatic Step In Black

Nidecker Supermatic är den nya heta bindningen på marknaden. Det är en Step In-bindning som revolutionerade marknaden när den kom förra året. Supermatic är otroligt snabb och enkel att använda samtidigt som den passar helt vanliga snowboardboots, funkar utmärkt i puder, är bekväm och högpresterande.


Anledningen till att välja en Step In-bindning är att det går mycket snabbare och enklare att spänna fast sig. För att spänna fast sig i Supermatic-bindningen så sticker du helt enkelt in foten i bindningen och trycker till. För att komma ur bindningen så drar du i en spak (Release Lever) och tar ut foten. Man behöver inga specialboots för att använda Nidecker Supermatic utan man använder helt vanliga snowboardboots. Det är verkligen superlätt att komma i och ur Supermatic. Lär mer nedan om alla funktioner som gör det så lätt; Asym Hadron Reclining Highback, Hybrid ExoFrame Powerstrap, Active Strap, Heelcup Roller, Heel Pedal, Release Lever och Slip-N-Grip Plate.

Supermatic har en heltäckande strap (Hybrid Exoframe Powerstrap) som fördelar trycket jämt över foten och är bekväm. Man kan justera storlek på strapen efter just sin egen fot. Om man fastnar i djupt puder någonstans så kan man även spänna fast sig likt en traditionell snowboardbindning tack vare LSR-Buckles.

Supermatic har riktigt snabb och rejäl respons framåt och bakåt samtidigt som den ger lite mer flex i sidled. Fotbädden är vadderad som minskar vibrationer och förhindrar att man glider runt i bindningen. Om du söker en snowboardbindning som är lika lätt och snabb att använda som skidåkares bindningar så bör du titta på Nidecker Supermatic.


Vi rekommenderar att man försöker matcha styvheten (Respons Rating/Flex) på snowboard, bindning och boots för att få ett så bra samarbete mellan din utrustning som möjligt. Fråga oss om du behöver hjälp!


Se videon nedan där Nidecker presenterar Supermatic.


Användningsområde:

Supermatic är en bindning för dom som vill snabbt och enkelt vill spänna fast sig på snowboarden. Den har snabb och rejäl respons samtidigt som att den sitter riktigt skönt på foten.


All Mountain: 10/10

Pow: 8/10

Park: 5/10


Rekommenderad nivå:

Medelgod-Avancerad


Respons Rating: 8/10

Teknisk information:

2,5° Canted Footbed: Bottenplattan är kantad 2,5° för en mer ergonomisk åkställning för längre dagar i backen.

Multidisc (2x4, 4x4, 3D, Channel): Bindningen kommer med en disk som är kompatibel med 2x4, 4x4, 3D och Burton Channel.

Asym Hadron Reclining Highback: Bakkappan på Supermatic är en nedfällningsbar och asymetriskt gjuten bakkappa i nylon. Bakkappan fälls ner helt och hållet och skapar det snabbaste automatiska step in-systemet där det är lätt att sticka in foten. Bakkappan ger en mycket support och komfort.

Hybrid ExoFrame PowerStrap: Supermatics straps är designade för att kännas som två straps, fast att dem sitter ihop. Att dem sitter ihop gör det enklare att kliva I och ur bindningen samtidigt som att den för över kraften mer effektivt utan att man behöver spänna strapsen så hårt.

Active strap: För att göra det ännu enklare att kliva i och ur Supermatic så använder man Active Strap. När du fäller ner bakkappan så åker även strapen upp så att man enklare kommer i och ur bindningen.

LSR Buckles: Låsbara buckles som kan sättas på sin egen perfekta inställning och aldrig mer behöver röras eller så kan de även användas som vanliga snowboardspännen om man tex fastnar i väldigt djup snö.

Heelcup Roller: Under bakkappan så sitter det en rulle som underlättar att kliva i och ur bindningen och guidar booten rätt.

Heel Pedal: I hälen sitter Heel Pedal, en låsningsmekanism som trycks ner med hjälp av dina snowboardboots och låser bindningen till åkläge. Heel Pedal är självrengörande så att snö inte hindrar bindningen från att låsa sig. Det finns tre låsningslägen som man hör genom klick-ljud.

Release Lever: För att komma ur Supermatic så trycker man på spaken och drar ut foten ur bindningen.

Slip-N-Grip Plate: Slip-N-Grip Plate är en glansig och hal platta på fotbädden som gör det enklare att komma i och ur bindningen.


Passar boots storlek:

Herr

Medium: 5-8 US / 23-26 MP / 37-41 EU

Large: 8,5-10.5 US / 26,5-28,5 MP / 41,5-44 EU

X-Large: 11-15 US / 29-31 MP / 44,5-49,5 EU


Dam

Medium: 6,5-9,5 US / 23-26 MP / 37-41 EU

Large: 10-12 US / 26,5-28,5 MP / 41,5-44 EU

Recensera produkt

Top12

Sveriges äldsta och mest fullsorterade Skateboard-, snowboard- och tricksparkcykelbutik, som har kärlek till alla Actionsporter. Adress: Kornettvägen 2, 237 41 Borgeby Sverige

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Payment with Visa Payment with Mastercard Payment with Klarna Payment with Swish

© 2024 Top12 Powered by Quickbutik