Bataleon Chaser 159W Snowboard Bräda

3 999 kr

Produkten är tyvärr slut i lager. :(

Chaser är en All Mountain snowboard för den som vill lära sig åka eller utvecklas.

Bataleon Chaser har en 3D Shape som kallas 3BT (Triple Base Technology). 3BT gör snowboarden mer förlåtande och lättåkt än traditionellt formade snowboards. Chaser har en profil som kallas Mellow Camberoch har ett mjukt flex som gör brädan lekfull med mycket pop men är ändå stabil. Chaser passar väldigt många och är verkligen en bra snowboard för en liten peng!

Chaser Wide är anpassad för dig med större fötter (EUR 44+). Med en bredare midja minimerar man chansen att tårna eller hälarna tar i snön vid djupa svängar.

Snowboarden är vallad och slipad på fabriken, redo för backen. Chaser är en snowboard med 3BT-teknologi (3D Shape), läs mer om Triple Base Technology och vad som gör brädan så bra nedanför!


Flex: 3/10

Skalan är uppbyggd på principen att 1 är "Mjuk och Lekfull" medan 10 är "Hård och Responsiv".


Användningsområde:

All Mountain: Perfekt snowboard för den som vill åka mer eller för den som inte hinner åka så många dagar på året. Chaser kan köras över hela berget och är verkligen lättåkt och förlåtande.


Rekommenderad nivå:

Nybörjare-Medelgod


Shape:

Directional Twin: Nosen är förlängd 1 cm för att ge brädan bättre All Mountain-egenskaper. Bindningarna är centrerade på brädan, twin shape och flex.

Profil: 

Mellow Camber
En kortare och lekfullare camber för att ha mycket kontroll och pop utan att tappa kraften på skär.


3BT (Triple Base Technology)

3BT kan liknas med att en båt eller ett par flygplansvingar är formade på ett specifikt sätt för att hantera omgivningen på bästa sätt. Det är en unik utformning utav snowboardens nos och tail för att förbereda brädan på backen och bergets utmaning!

Basen på en 3BT-snowboard har upphöjda kanter som gör brädan mer lättåkt och lekfull. Mellan bindningarna är brädan platt likt andra varumärken, men utanför bindningarna så börjar det hända grejer. I nos och tail är det ett stort lyft som minskar ju närmare bindningarna man kommer. 3BT gör att snowboarden blir förlåtande, lättsvängd och kontrollerbar med ett bättre flyt i puder. En snowboard med 3BT blir därmed väldigt Allround och inger självförtroende så att man kan pusha sig själv hårdare!


Konstruktion:

FREESTYLE 3BT:
 Mångsidigt designad 3BT för att ge kraft och respons.


BI AX LAMINATE: Glasfiber-förstärkning över och under kärnan. Ger brädan styrka, pop och respons.

Core Core: En kärna bestående av poppel och bok för att få extra pop.

SUPER SLICK X: Extruderat belag som är tåligare och inte kräver lika mycket valla.

Shock Walls: Förstärkta kanter som skyddar mot stötar och skador.

Flip-Flop base: För att spara på miljön och spillmaterial gör man belaget i flera olika färger. Färgen på just denna snowboards belag kan variera.


Funktioner & Specifikationer:

- Hålsystem: 2x4

CORE: Core Core +BI AX + Shock Walls

BASE: Super Slick X

SHAPE: Directional + Freestyle 3BT

Profil: Mellow Camber

FLEX3/10

Wide Width

Sidskärning: 8.05m

Längd: 159cm

Åklängd: 1230mm

Midjebredd: 267mm